Spinningpyörä on erinomainen kuntolaite, joka sopii aina peruskunnon kohotuksesta aktiiviurheilijan tavoitteelliseen treeniin ja kaikkeen tältä väliltä. Lähtökohtaisesti kuitenkin spinningpyörä on suunniteltu kovempitehoiseen treeniin kuin tavallinen kuntopyörä: ajoasento on matalampi ja muistuttaa enemmän maantiepyöräilyä, säädöt ovat monipuolisemmat ja vastusta saa tarvittaessa enemmän. Spinningpyöriä kutsutaan joskus myös "sprinter"-pyöriksi, sillä niillä ajetaan usein myös kovia vetoja eli sprinttejä seisaaltaan.
Sopivan spinningpyörän valintaan vaikuttavat useat eri tekijät. Oleellisinta on kartoittaa omien tarpeiden lisäksi harjoittelun teho; kuinka kovaa ja kuinka usein aiotaan treenata. On selvää, että kaupallisten salien spinningpyörää vastaavaa mallia et löydä halvimmasta päästä, mutta toisaalta myöskään omaan käyttötarpeeseen nähden turhista ominaisuuksista ei kannata maksaa.
- Rungon paino ja rakenne vaikuttavat siihen, kuinka jämäkkä ja tukeva spinningpyörä on käytössä. Käyttäjän painon lisäksi tulee huomioida harjoittelun teho: jos spinningpyörällä on aikomus tasasykkeisten ja rauhallisten lenkkien lisäksi repiä kovatempoisia vetoja seisten, on jämäkkärunkoinen laite tukevampi polkea. Tavoitteena tietenkin on, että spinningpyörää polkiessa vain poljin ja käyttäjä liikkuisivat.
- Spinningpyöristä löytyy tyypillisesti erinomaiset säätömahdollisuudet eri mittasuhteilla varustetuille polkijoille. Satulan korkeus- ja etäisyyssäädön lisäksi useimmissa malleissa myös ohjaustankoa voi säätää korkeus- ja pituussuunnassa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota tangon otevaihtoehtoihin. Joissain malleissa on hyvinkin monipuoliset otekahvat, kun taas toisissa otevaihtoehtoja on vähemmän.
- Spinningpyörän polkemisessa on yksi merkittävä ero tavalliseen kuntopyörään verrattuna: niissä ei ole ns. vapaata vaihdetta, eli polkimet liikkuvat niin kauan kuin vauhtipyörä liikkuu. Siksi spinningpyöristä löytyy aina "hätä-stop" nappula.
- Polkutuntuma spinningpyörissä on yleensä erinomainen. Vauhtipyörät ovat perinteisiä kuntopyöriä suuremmat ja painavammat, mikä vaikuttaa liikkeen jatkuvuuteen ja tasaisuuteen. Painavampi vauhtipyörä jatkaa pyörimisliikettä tasaisemmin, eikä polkeminen mene kovallakaan vastuksella nykimiseksi. Vauhtipyörän massaa ei kuitenkaan kannata tuijottaa liikaa; kevyemmälläkin vauhtipyörällä voi saada tasaisen poljintuntuman, jos pyörä on suunniteltu hyvin tai jos kaikista raskaimpia vastuksia ei tule käytettyä
- Tarpeeksi pitkä takuuaika antaa turvaa spinningpyörähankinnalle. Valmistajan takuu kattaa useimmiten valmistusvirheet, muttei koske käytössä normaalisti kuluvia osia. Pääsääntöisesti spinningpyörillä on 2 vuoden takuu, mutta yleensä spinningpyörien käyttöikä on huomattavan paljon pidempi.